Składniki
Ciasto:
- 15 dkg mąki ryżowej
- 223 dkg mąki pszennej
- 7,5 dkg mąki ziemniaczanej
- 6 szklanek letniej wody
- ¾ łyżeczki curry
- ½ łyżeczki sody oczyszczanej
- 15 dkg mleczka kokosowego
Farsz:
- 1/3 szklanki ugotowanej fasoli
- ½ szklanki mielonego ugotowanego mięsa
- ½ szklanki pokrojonych, ugotowanych odwłoków krewetek
- 1/3 szklanki kiełków soi
- 2 drobniutko pokrojone w kostkę cebule
- 6 pokrojonych drobniutko ząbków czosnku
- natka pietruszki
- kilka posiekanych listków mięty – opcjonalnie
- 1 łyżeczka oleju
Sposób przyrządzenia:
W rondlu rozgrzać olej, dodać cebulę i czosnek, zeszklić mieszając, dodać krewetki i mięso, dokładnie wymieszać.
Wszystkie składniki ciasta dokładnie wymieszać. Rozgrzać patelnie z nie przywierającą powłoką, dodać kilka kropki oleju. Na tak przygotowaną, nagrzaną patelnie wylać cieniutką warstwę ciasta naleśnikowego, posypać posiekaną nożem fasolą, smażyć około 30 sekund i ma połowie powierzchnię rozłożyć przygotowany wcześniej farsz, smażyć 2 minuty, posypać kiełkami i zieleniną, złożyć na połowę i podawać.