Składniki:
- 4 szklanki nie solonego bulionu drobiowego
- 1 łyżka sosu rybnego
- 2 łyżeczki granulowanego czosnku
- ¾ łyżeczki czerwonej pasty curry
- 25 dkg grzybów (pieczarek)
- 25 dkg obranych odwłoków krewetek
- 10 dkg strąków groszku cukrowego lub fasolki szparagowej
- ¼ szklanki soku z limonki lub cytryny
- 2 łyżki cukru
- 2 łyżki posiekanej naci kolendry
- 1,5 szklanki mleka kokosowego
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
W rondlu wymieszać bulion drobiowy, sos rybny, czosnek i pastę curry. Doprowadzić do wrzenia, dodać grzyby, gotować 4 minuty. Dodać krewetki, groszek, przykryć i powoli gotować następne 3 minuty. Dodać sok z cytryny i pozostałe składniki, gotować kolejne 2 minuty. Przyprawić i podawać.