Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczeń z karczku wieprzowego

Składniki:

    • 1 kg  karczku
    • 2 cebule
    • 5 dag wędzonej słoniny
    • 1 łyżka stołowa musztardy
    • 2/3 szklanki czerwonego wytrawnego wina
    • 5 dag tłuszczu
    • sól i pieprz, mielona papryka


    Sposób przyrządzenia:
    Mięso umyć, osuszyć, pokroić w plastry. Cebulę posiekać. Pokrojoną w kostkę słoninę wytopić na patelni, a na otrzymanym tłuszczu zeszklić cebulę. Dodać mięso i lekko je obsmażyć. Patelnię zdjąć z gazu, dodać sól, pieprz i mieloną paprykę, a następnie całość podlać winem. Mięso dusić pod przykryciem na wolnym ogniu. Gotowe przyprawić musztardą. Podawać z makaronem


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *