Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Domowy rum

1. Skład:

  • 1 szklanka spirytusu
  • 1 szklanka wody
  • 50 ml esencji rumowej
  • 10 ml esencji waniliowej
  • 10 ml esencji ananasowej
  • 20 dkg cukru


Sposób przyrządzenia:
Do rondla wsypać cukier i podgrzewać aż zacznie wrzeć i zarumieni się na złoty kolor, dodać wodę, ponownie doprowadzić do wrzenia i gotować powoli aż cukier się rozpuści. Schłodzić. W słoju wymieszać wszystkie składniki „rumu” i  odstawić na 30 dni. Po rym okresie alkohol przefiltrować i przelać do butelki.

2. Skład:

  • 2 szklanki spirytusu
  • 2 szklanki wody
  • 48 ml esencji rumowej
  • 4 łyżki cukru


Sposób przyrządzenia:
Postępować dokładnie tak jak w przepisie powyżej.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *