Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: nalewki

Nalewka z owoców Kumkwat i tymianku

Składniki: 10 pokrojonych wzdłuż na ćwiartki owoców Kumkwat ½ szklanki cukru 2 szklanki czystej wódki 2 całe gałązki tymianku Sposób wykonania: Do butelki o pojemności 0,75 litra włożyć ćwiartki owoców bez pestek, dodać cukier, wódkę i gałązki tymianku. Szczelnie zamknąć i odstawić na minimum miesiąc w ciemne miejsce.

Nalewka miętowa Iwony

Składniki: 40 liście  świeżej mięty ½ kg cukru sok z ½ cytryny szklanka wody 3/4 litra wódki Sposób przyrządzenia: Zagotować wodę z cukrem i sokiem z cytryny, do gorącego syropu wrzucić gałązki  mięty i odstawić na 24 godziny. Po tym czasie przecedzić i dodać wódkę. Rozlać  do butelek i odstawić  w suche i chłodne miejsce…

Nalewka z pigwy  Iwony

Składniki: 3 kg owoców pigwy 1 litr wódki 1 kg cukru Sposób przyrządzenia: Owoce dokładnie umyć, przeciąć na ćwiartki,  usunąć gniazda nasienne i drobniutko posiekać, zasypać cukrem i odstawić aż, puszczą sok, przecedzić, przefiltrować i dodać wódkę, odstawić na 2-3 miesiące . Nalewka  posiada wspaniały aromat i smak.

Nalewka rumowa z daktylami Iwony

Składniki: 4 łyżki czerwonej herbaty 15 dkg suszonych bez pestek daktyli 1 litr wódki szklanka wody szklanka rumu Sposób przyrządzenia: Czerwoną herbatę zalać wrzącą wodą i odstawić do zaparzenia na około 10 minut. Przecedzić  przez sito. Daktyle pokroić  w plasterki , dodać, rum, wódkę i herbatę, odstawić w suche i chłodne miejsce na około 1…