Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: nalewki

Nalewka z zieloną herbatą i sokiem z winogron Iwony

Składniki: 3 łyżki   zielonych listków zielonej herbaty otarta skórka z cytryny 1 dojrzałe soczyste jabłko 1 szklanka wody 1 szklanka soku z winogron ½ litra wódki Sposób przyrządzenia: Zieloną herbatę zaparzyć przez 10 minut pod przykryciem, przecedzić przez sito. Jabłko umyć, nie obierać ze skórki, pokroić w ósemki i usunąć gniazda nasienne. W dużym słoju…

Nalewka z winogron na rumie

Składniki: 1 kg deserowych winogron 1 litr rumu 50 dkg cukru pudru Sposób przyrządzenia: Winogrona przebrać, umyć i usunąć szypułki, osuszyć na papierowym ręczniku. W wyparzonym  słoju układać owoce, przesypując cukrem pudrem. Zalać rumem i zamknąć. Odstawić na 2 miesiące w chłodne miejsce. Po tym czasie zlać nalewkę do butelek, a winogrona wykorzystać do dekorowania…

Ratafia dziadka Władka

Składniki: 2 kg wiśni 10 goździków ½ laski wanilii 1 litr spirytusu 95% ½ kg cukru kawałek cynamonu Sposób przyrządzenia: Umyte wiśnie przełożyć do słoja, dodać  pozostałe składniki i zalać spirytusem. Przechowywać w chłodnym miejscu przez rok. Po tym czasie zlać do butelek.