Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: spirytus

Nalewka na brzoskwiniach

Składniki: 1 kg brzoskwiń 1 l wódki ½ l spirytusu 1 szkl cukru Sposób wykonania: Brzoskwinie dokładnie umyć po czym pokroić je na ćwiartki. Przełożyć je do słoja, zasypać cukrem i zalać alkoholem. Odstawić na 30 dni w nasłonecznione miejsce. Pamiętając aby przynajmniej raz Zienie poruszać słojem. Po tym czasie przefiltrować i rozlać do butelek.…

Benedyktynka

Składniki: ½ łyżeczki goździków ½ łyżeczki cynamonu ½ łyżeczki majeranku ½ łyzeczka mięty pieprzowej ½ łyżeczki tymianku ½ łyżeczki korzenia rabarbaru ½ łyżeczki piołunu 1 szkl cukru ½ l wody 1 l spirytusu 1 łyżka szafranu 1 łyżka lawendy Sposób wykonania: Do słoja wsypać  goździki, cynamon, majeranek, miętę, tymianek, rabarbar oraz piołun. Następnie przygotować syrop…

Aroniówka

Składniki: ½ kg aronii ½ kg cukru ½ l spirytusu ½ l wódki Sposób wykonania: Aronię dokładnie oczyścić, usuwając szypułki i ogonki po czym wstawić je do ciepłego piekarnika na kilka minut. Zabieg ten spowoduje, że aronia zyska łagodniejszy smak. Następnie przełożyć ją do słoika. Zasypać cukrem i zalać wódką i spirytusem. Odstawić na co…

Anyżówka

Składniki: ½ szkl cukru ½ l spirytusu ½ l wódki ½ l wanilii skórka cytrynowa 5 goździków ½ kory cynamonu garść ziaren anyżu Sposób wykonania: Do słoja wrzucić ziarna anyżu, dodać do niego cynamon i skórkę z cytryny. Zasypać cukrem i zalać alkoholem. Szczelnie zakręcić i odstawić na dwa tygodnie. Po tym czasie przefiltrować i…

Ananasówka

Składniki: ¼ ananasa ½ l spirytusu ½ szkl cukru 1 szkl wody Sposób wykonania: Ananasa obrać po czym owinąć go gazą i obwiązać sznurkiem. Następnie spirytus wlać do słoja i w słoju tym powiesić wcześniej przygotowany kawałek ananasa. Ananas nie może dotykać spirytusu. Słoik szczelnie zakręcić i odstawić na 2 tygodnie. Po tym czasie ugotować…