Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zrazy wieprzowe zawijane z szynką

Składniki:

    • 1 kg schabu wieprzowego bez kości
    • 3 duże cebule
    • 20 dkg szynki wędzonej
    • olej
    • 150g koncentratu pomidorowego
    • ząbek czosnku
    • sól, pieprz, mielona papryka


    Sposób przyrządzenia:
    Mięso umyć, osuszyć, pokroić na kotlety. Każdy kotlet delikatnie rozbić,  a następnie na każdym położyć plaster szynki. Całość zawinąć i spiąć wykałaczką , ewentualnie obwiązać bawełnianą nitką. Cebulę obrać i posiekać, zeszklić na tłuszczu. Patelnię zdjąć z ognia i dodać odrobinę mielonej papryki i rozgnieciony ząbek czosnku. Na tak doprawioną cebulę ułożyć kotlety i obsmażyć je z każdej strony. Następnie dolać koncentrat pomidorowy i całość dusić na wolnym ogniu, aż mięso stanie się całkowicie miękkie. Podawać z plackami ziemniaczanymi i marynatami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *