Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Serca z kurczaka w cieście

Składniki:

    • 50 dkg serc drobiowych
    • olej
    • sól, pieprz

    Ciasto:

    • 30 dag mąk
    • 150 ml wody mineralnej
    • 200 ml mleka
    • 1 jajko
    • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    • 2 łyżki octu
    • sól


    Sposób przyrządzenia:
    Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy proszek do pieczenia, ocet i sól. Mieszamy mikserem wodę z mlekiem, jajkiem i octem. Powoli wlewamy do mąki z dodatkami. Mieszamy aż powstanie gładkie jednolite ciasto. Odstawiamy na kilkanaście minut.
    Serca przekroić wzdłuż na połowę, dokładnie umyć, osuszyć. Każdą połówkę serca przykrywamy folią u rozbijamy używając młotka do mięsa, przyprawiamy solą i pieprzem., moczymy w przygotowanym cieście i smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy z ziemniaczkami i dodatkami. Polecam, pychota.
     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *