Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Steki z musztardowej marynaty

Poszukujesz nowych przepisów na grilla? Idealnie trafiłeś. Steki z musztardowej marynaty. Lista zakupów: mięso na steki, musztarda, oliwa z oliwek i ocet winny. 
 

Składniki:

  • 4 steki
  • 1 cebula 
  • 4 łyżki musztardy rosyjskiej 
  • 1 łyżka octu winnego
  • 1 łyżka oliwy z oliwek 
  • sól 
  • pieprz 
 

Sposób wykonania:

  1. Mięso dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Następnie obraną cebulę drobniutko posiekać.
    Dodać do niej musztardę, ocet winny i oliwę z oliwek.
    Dokładnie wymieszać i doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałą marynatą dokładnie natrzeć steki.
    Odstawić je na około 2-3 godziny.
    Po tym czasie kłaść na rozgrzanym ruszcie i grillować po kilka minut z każdej ze stron.
    Długość grillowania zależy od stopnia wysadzenia jaki chcemy uzyskać.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *