Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pasztet sojowy

 

Składniki:

    • 1,5 szklanki ugotowanej soi
    • 50 dag pieczarek
    • 4 cebule
    • 3 jaja
    • 2 średnie selery
    • 1 pietruszka przyprawy ziołowe (wg uznania; nie należy przesadzić z tymiankiem ze względu na jego mocny aromat)
    • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Umyte pieczarki pokroić i podsmażyć na oleju. Dodać posiekane cebule i razem poddusić. Pietruszkę i seler ugotować. Zmielić z soją maszynka do mięsa, dodać żółtka, przyprawić do smaku, wymieszać. Połączyć delikatnie z ubitą na sztywno pianą. Wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem formy. Piec 40 min. Można podawać na gorąco z surówką lub na zimno z sosem tatarskim.
Przepis została nadesłany na konkurs “Podróże kulinarne” przez agap

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *