Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Keftedes*

Składniki:

  • 50 dag mielonej jagnięciny(może być inne mięso)
  • 1 jajko
  • 1 ziemniak
  • natka pietruszki
  • sól,pieprz do smaku
  • 1 grubo pokrojona cebula
  • 1/2 szkl mąki
  • olej do smazenia

Sposób przyrządzenia:
Ziemniaka obrać,zetrzec na tartce,odlać nadmiar soku .Mięso,ziemniak,jajko,posiekaną natkę pietruszki, sól,pieprz i cebulę dokładnie wymieszać.Z masy uformować niewielkie kulki ,obtoczyćw mące.W rondelku rozgrzać taką ilość oleju ,aby do połowy przykrył kuleczki.Smażyć je z obu stron na złotobrązowy kolor,osączyć z tłuszczu.Podawać gorace z ryzem.
Przepis nadesłany na III edycją konkursu. Autor: Myszka

1 comment for “Keftedes*

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *