Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Befsztyk tatarski 2

 

Składniki:

  • polędwica wołowa
  • cebula
  • żółtka
  • oliwa z oliwek
  • korniszony
  • grzyby marynowane
  • przyprawa do zup w płynie
  • sardynka (opcjonalnie)
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Polędwicę umyć, oczyścić z błon, zeskrobać nożem lub zemleć w maszynce do mięsa. Do mięsa dodać żółtka, oliwę, sardynkę jeśli ktoś lubi oraz przyprawy i dobrze wyrobić. Masę mięsną uformować na półmisku, obtoczyć posiekanymi grzybami, korniszonami i posiekaną drobno cebulą. Befsztyk po tatarsku można również podawać w okrągłych porcjach. W każdej robić zagłębienie, do którego wbija się surowe żółtko.

 

 

 

 

 

1 comment for “Befsztyk tatarski 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *