Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Łosoś duszony w czerwonym winie

 

Składniki:

  • 1 kg patroszonego łososia
  • 1 ½ szkl czerwonego wytrawnego wina
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • łyżka posiekanego kopru
  • cytryna
  • ½ kostki masła
  • sól
  • biały pieprz

 

Sposób wykonania:

  1. Do rondelka wlać wino oraz odrobinę wody.
    Dodać łyżkę masła, liść laurowy oraz ziele angielskie.
    Zagotować i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Następnie włożyć oczyszczoną rybę i gotować na małym ogniu pod przykryciem około 20 minut.
    Pod koniec gotowania dodać sok i skórkę z cytryny.
    Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *