Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Karaś w śmietanie

 

Składniki:

  • 1 kg karasi
  • łyżka mąki
  • 1 szkl śmietany
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • ½ szkl oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Karasie dokładnie oczyścić po czym pokroić je w poprzek na dzwonka.
    Oprószyć je solą oraz pieprzem i obtoczyć w mące.
    Następnie obsmażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoto.
    Wówczas zalać go ½ szkl wody i dusić na małym ogniu około 15 minut.
    Pod koniec duszenia wlać śmietanę.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Na koniec dodać posiekany koperek.

Liczba porcji: 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *