Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Stek z łososia norweskiego w papilocie

Składniki:


(10 porcji)

  • dzwonek z łososia norweskiego – 1,8 kg

Marynata:

  • czosnek – 0,05 kg
  • olej – 0,10 l
  • wino białe wytrawne – 0,15 l
  • jarzynka
  • cytryna
  • pergamin

Sposób przyrządzenia:
Łososia pokrojonego w dzwonka marynujemy z czosnkiem, olejem, jarzynką i białym winem. Pozostawiamy na mniej więcej 3 godziny. Zawijamy w pergamin wysmarowany olejem i pieczemy w temperaturze 150°C około 20 minut. Następnie rozcinamy pergamin, skrapiamy sokiem z cytryny i podajemy ze smażonymi jarzynami (marchew, por, seler).

Robert Sowa

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *