Składniki:
Biszkopt:
- 9 łyżek mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 9 łyżek cukru 9
- łyżek oleju
Masa:
- 1 budyń waniliowy
- 1 szkl mleka
- 4 małe chałwy( lub 2 duże ) – każda ok 50g
- 1/2 margaryny
- 3 jajka
Sposób przyrządzenia:
Białka ubić podsypując cukrem, dodać żółtka, mąkę, proszek i olej. Piec ok 25min w 180st. Drugi biszkopt upiec tak samo zastępując 1 łyżkę mąki 1 łyżką kakao. Budyń zagotować z mlekiem i ostudzić. Zimny budyń utrzeć z margaryną oraz chałwą. Przełożyć biszkopt. Wierzch posmarować resztką kremu. Można posypać bakaliami. Wstawić do lodówki na ok 1/2 godz.
2 comments for “Ciasto z chałwą”