Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wołowina z kasztanami i selerem

Składniki:

  • 70 dag wołowiny
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 szkl selera naciowego pokrojonego na ukośne plasterki
  •  2 cebule
  • wołowa kostka bulionowa
  • ¾ szkl wrzątku
  • 1 szkl kasztanów jadalnych
  • 5 łyżek sosu sojowego
  • 1 ½ łyżeczki imbiru
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • ugotowany ryż

Sposób wykonania;
Wołowinę pokroić na ukośne plasterki, które przesmażyć na rozgrzanym oleju.
Następnie mięso wyjąć  a na patelnie wrzucić seler i posiekaną cebulę, smażyć około 3 minuty.
Po tym czasie wlać kostkę rosołową rozpuszczoną we wrzątku.
Wrzucić pokrojone w plasterki kasztany, sos sojowy, imbir oraz pieprz.
Dokładnie wymieszać i dodać ponownie mięso.
Gotować pod przykryciem do miękkości mięsa.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *