Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa cebulowa z pachnącymi czosnkiem klopsikami wołowymi

Składniki:

  • 1 puszka piure pomidorowego
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 opakowanie zupy cebulowej w proszku
  • 1 szklanka pokrojonej w kostkę marchewki
  • 1 szklanka ugotowanego ryżu
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz
  • 1,5 litra wody

Klopsiki:

  • 25 dkg mielonej wołowiny
  • 25 dkg pokrojonej w małą kostkę kiełbasy
  • 1 jajko
  • sól, pieprz do smaku
  • 6 zgniecionych w prasce ząbków czosnku
  • suszony rozmaryn do smaku


Sposób przyrządzenia:

Wymieszać składniki klopsików, z masy uformować małe klopsiki. Wodę doprowadzić do wrzenia, dodać zupę cebulową, wymieszać, przyprawić do smaku. Klopsiki dodać do wrzącej zupy, zmniejszyć płomień pod rondlem, powoli gotować 5 minut, dodać marchewkę, pomidory, wypłukaną fasolę, gotować 15 minut, dodać ryż i gdy zupa zawrze skorygować smak solą i pieprzem, dodać natkę pietruszki i podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *