Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pikantny sos do mięs z grilla

Składniki:

    • 2 szklanki keczupu
    • 2 łyżki miodu płynnego
    • ½ szklanki białego octu winnego
    • szczypta cynamonu
    • szczypta mielonego ziela angielskiego
    • 1 łyżeczka mielonego chili
    • 1 łyżeczka sosu Tabasco
    • 1 łyżeczka słodkiej papryki
    • ½ łyżeczki mielonego pieprzu
    • ½ łyżeczki soli
    • ½ łyżeczki mielonej, wędzonej papryki


    Sposób przyrządzenia:

    W rondlu wymieszać wszystkie składniki, doprowadzić do wrzenia, powoli gotować mieszając 15 minut. Gorący sos przelać do czystych słoiczków, szczelnie zamknąć. Przechowywać w lodówce.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *