Skład:
- 1/2 główki kapusty białej i 1/2 czerwonej cienko poszatkowanej
- jedna marchewka cienko szatkowana
- 1/2 szklanki maślanki
- 1/4 szklanki jogurt
- 1/4 majonezu
- 1 łyżka soku z pikli ogórkowych
- 1 łyżeczka musztardy w proszku
- 1 łyżka posiekanej zielonej cebulki
- kosher sól w miarę potrzeby do smaku (taka morska)
- 1/2 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu
Sposób wykonania:
Dobrze nasolić kapustę, umieścić na cedzaku na 3 godziny, potem
dobrze przepłukać i osuszyć (najlepiej odwirować)
W misce połączyć składniki (prócz kapusty i marchewki), dobrze zmiksować,
dodać kapustę i marchew i dobrze wymieszać.
Gotowe po 3,30 godz
5 comments for “Coleslaw – wg, Alton Brown (tłum . Anerite)”