Składniki:
- 2 łyżki drobnej, białej fasoli
- 1 seler
- 2 marchewki
- 1 pietruszki
- 3-4 ziemniaki
- 1 cebula
- 2 jabłka
- 2 ogórki kwaszone
- 3-4 łyżki zielonego groszku konserwowego
- sól
- pieprz
- cukier
- sok z cytryny
- kilka łyżek majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
Sposób wykonania:
- Wcześniej namoczoną fasolę ugotować.
W między czasie seler, marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce.
Następnie ugotowane ziemniaki pokroić w kostkę, ogórki w plasterki a groszek odsączyć z zalewy.
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
Następnie majonez wmieszać z musztardą, doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą, pieprzem oraz cukrem.
Powstałym sosem polać sałatkę.