Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka śledziowa z twarożkiem Iwony

Składniki:

  • 6 filetów śledziowych
  • 1 czerwona cebula
  • 2 jabłka
  • 125 ml śmietany
  • 20 dkg tłustego twarożku
  • sól, pieprz do smaku
  • sok z cytryny
  • ½ szklanki posiekanego koperku


    Sposób przyrządzenia:

    Filety wymoczyć, osuszyć, pokroić w dzwonka. Cebulę obrać pokroić w półplasterki. Jabłka umyć, obrać, przeciąć, usunąć gniazda  nasienne i pokroić w krążki. Wymieszać twarożek z bitą śmietaną, dodać pozostałe składniki , doprawić do smaku solą,  pieprzem i sokiem cytrynowym, przybrać koperkiem. Podawać do ziemniaków lub chleba pełnoziarnistego z masłem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *