Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krewetki z serem podane na tostach

Składniki:

  • 1 kg oczyszczonych krewetek
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła
  • 15 dkg tartego żółtego sera
  • tosty z bułki wrocławskiej
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:

    Krewetki wypłukać, osuszyć, skropić sokiem z cytryny i przyprawić. Czosnek obrać, drobno posiekać. W rondlu rozgrzać masło, dodać krewetki, smażyć mieszając 5 minut, dodać czosnek, tarty ser, smażyć jeszcze 1 minutę. Gorące krewetki nałożyć na tosty, posypać posiekaną natką pietruszki , zapiec i podawać.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Monikę Adamaszek

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *