Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kalmary duszone z pieczarkami w sosie śmietankowym

Składniki:

  • 50 dkg oczyszczonych kalmarów
  • 50 dkg pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • 1 szklanka śmietany kremowej
  • sól, biały pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Kalmary dokładnie umyć, obsączyć, pokroić w paski. Grzyby oczyścić, pokroić w plastry. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. W rondlu rozgrzać masło, dodać cebulę, smażyć 3 minuty mieszając. Dodać pieczarki, dusić 5 minut, dodać kalmary i dusić razem kolejne 10 minut. Dodać śmietanę, przyprawić, wymieszać i po kilku minutach duszenia podawać posypane zieleniną.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Gabrysię Radosz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *