Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekane paluszki krabowe

Składniki:

  • 20 dkg paluszków krabowych
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 szklanka blanszowanych krojonych pieczarek
  • majonez
  • tarty żółty ser

    Sposób przyrządzenia:
    Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na maśle. Paluszki krabowe pokroić w plastry. W żaroodpornych kokilkach na dnie ułożyć cebulę, na niej rozłożyć warstwę pokrojonych paluszków krabowych i warstwę pieczarek. Cebulę i pieczarki przyprawić. Całość polać majonezem, posypać serem i zapiec w dobrze nagrzanym piekarniku. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Monikę Adamaszek

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *