Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos musztardowy z estragonem

Składniki:

  • 3 łyżki musztardy
  • 1 szklanka śmietany
  • ½ szklanki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki posiekanych listków estragonu
  • 3 łyżki posiekanej zielonej natki pietruszki
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • sok z cytryny
  • ocet, sól, cukier, pieprz do smaku
  • 1 kieliszek wytrawnego wina

    Sposób przyrządzenia:
    Musztardę wymieszać ze śmietaną, miksować, dodawać po trochę oliwę. Zmiksowany sos wymieszać z posiekaną zieleniną i winem. Przyprawić do smaku sokiem z cytryny, solą, cukrem i pieprzem. Podawać do mięs na zimno i jaj.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *