Składniki:
- 45 dkg wieprzowiny
- 45 dkg wołowiny
- 2cebule
- 2strąki czerwonej papryki
- 2 strączki papryczki chili
- 4 ząbki czosnku
- 4 pomidory
- listek laurowy
- sól, pieprz do smaku
- olej
Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć, osączyć na papierowym ręczniku, pokroić w dużą kostkę i obsmażyć na patelni na rozgrzanym oleju. Przełożyć do rondla. Obrać cebulę i czosnek i drobniutko posiekać, zrumienić na pozostałym oleju. Dodać do mięsa zalać wrzątkiem dodać listek laurowy i pieprz. Dusić, aż mięso będzie miękkie. Papryczki i paprykę umyć, oczyścić z nasion, słodką pokroić w dużą kostkę, małą chili drobniutko posiekać. Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki pokroić w ósemki. Tak przygotowane warzywa dodać do mięsa, doprawić jeszcze do smaku solą i pieprzem. Dusić na małym ogniu. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.