Składniki:
- 1 kg ryby pangi
- 2 główki kapusty
- skórka otarta z cytryny
- sok z jednej cytryny
- 4 łyżki masła
- sól, pieprz, olej
Sposób przyrządzenia:
Z każdej kapusty zdjąć 12 zewnętrznych liści, umyć i włożyć do wrzątku i gotować na wolnym ogniu około 6 minut. Wyjąć i osączyć na bawełnianej ściereczce. Resztę kapusty poszatkować, umyć, osączyć i zeszklić na maśle z dodatkiem otartej skórki cytrynowej, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Rybę umyć, podzielić na porcje, skropić cytryną. Ułożyć po 3 liście kapusty jeden na drugim. Łyżką nałożyć porcję uduszonej kapusty, warstwę ryby i znowu kapusty. Zwinąć roladki i spiąć wykałaczkami i dusić pod przykryciem około 15 minut. Podawać z ziemniakami i ulubioną sezonową surówką.