Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rybny gulasz z pangi

Składniki:

  • 1 kg filetów z pangi
  • 10 dkg słoniny
  • 3 średnie cebule
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki pasty pomidorowej
  • 2 łyżki mielonej słodkiej papryki
  • 2 czerwone papryki
  • 2-3 ząbki czosnku
  • ½ łyżeczki majeranku
  • szczypta kminku
  • kostka bulionowa
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Filety umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Oprószyć solą, pieprzem i mąką. Słoninę drobno pokroić, stopić na patelni dodać obraną pokrojoną w kosteczkę cebulę  i krótko przesmażyć . Paprykę umyć, osuszyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę , dodać koncentrat pomidorowy i sproszkowaną paprykę. Całość zalać2 filiżankami wody i dodać kostkę rosołową. Zagotować. Następnie dodać rybę ,zmiażdżony czosnek, majeranek i kminek. Gotować na wolnym ogniu około20 minut. Podawać z ryżem i zieloną sałatą.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *