Składniki:
- 1 cebula
- 50 dag zielonej papryki
- 25 dag pomidorów
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżeczka papryki w proszku
- 1 szkl. sosu tatarskiego
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 10 dag mortadeli
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
- Cebulę pokroić na krążki, które zeszklić na rozgrzanym oleju, wówczas dodać paprykę w proszku, paprykę pokrojona w kostkę oraz pomidory pokrojone na cząstki.
Całość dokładnie wymieszać i trzymać na ogniu około 2 minut.
Po tym czasie zestawić z ognia aby składniki ostygły.
Wówczas dodać posiekane jajko oraz szynkę pokrojoną w kostkę.
Całość polać sosem tatarskim, doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Wierzch udekorować kawałkami mortadeli.
Wstawić do lodówki na 2 godziny.