Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z pomidorów i mortadeli

Składniki:

  • 1 cebula
  • 50 dag zielonej papryki
  • 25 dag pomidorów
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka papryki w proszku
  • 1 szkl. sosu tatarskiego
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 10 dag mortadeli
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Cebulę pokroić na krążki, które zeszklić na rozgrzanym oleju, wówczas dodać paprykę w proszku, paprykę pokrojona w kostkę oraz pomidory pokrojone na cząstki.
    Całość dokładnie wymieszać i trzymać na ogniu około 2 minut.
    Po tym czasie zestawić z ognia aby składniki ostygły.
    Wówczas dodać posiekane jajko oraz szynkę pokrojoną w kostkę.
    Całość polać sosem tatarskim, doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Wierzch udekorować kawałkami mortadeli.
    Wstawić do lodówki na 2 godziny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *