Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka szparagowa z wątróbką

Składniki:

  • 1 główka sałaty
  • 50 dag szparagów
  • 15 dag wątróbki drobiowej
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 10 dag pomidorów
  • olej
  • pieprz
  • natka pietruszki

    Sos:

  • 10 dag majonezu
  • 2 łyżki ketchupu
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki koniaku
  • sos Worcester
  • sól

    Sposób wykonania:

    1. Wątróbkę oprószyć pieprzem i obsmażyć na rozgrzanym oleju po czym odstawić ją do ostygnięcia i pokroić w kostkę.
      Następnie sałatę porwać na mniejsze kawałki, jajka w plasterki a pomidory w cząstki.
      Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
      Doprawić do smaku pieprzem i posypać posiekana natką pietruszki.
      Składniki podane na sos dokładnie ze sobą wymieszać i polać sałatkę.
      Jeszcze raz wymieszać.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *