Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wątróbka w białym winie

Składniki:

  • cebula
  • 30 dag wątróbek drobiowych
  • 3 łyżki masła
  • 8 kromek bułki
  • 3 łyżki oliwy
  • ¼ szkl. białego wina
  • sól
  • pieprz
  • 4 pomidory
  • listki bazylii
  • 10 dag startego żółtego sera

Sposób wykonania:

  1. Wątróbkę pokroić w kostkę a cebule posiekać i obsmażyć na rozgrzanej oliwie.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem po czym wlać wino i dodać masło.
    Trzymać na małym ogniu do momentu aż masło się roztopi, wówczas zdjąć z ognia i zmiksować.
    Powstałą masę posmarować na kromkach chleba zarumienionych w rozgrzanym piekarniku.
    Przed podaniem posypać jeszcze startym serem oraz bazylią.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *