Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z cukinii i twarożku

Składniki:

  • 50 dag cukinii
  • 1 pęczek koperku
  • 1 pęczek rzodkiewek

    Sos:

  • 1 szkl. śmietany
  • 5 dag startego żółtego sera
  • sok z ½ cytryny
  • 10 dag twarogu
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Obrana cukinie pokroić w paseczki, rzodkiewkę w plasterki a koperek posiekać.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Następnie śmietanę wymieszać z serem, sokiem z cytryny oraz pokruszonym twarogiem.
    Doprawić do smaku solą ora pieprzem i dodać do sałatki.
    Delikatnie wymieszać i schłodzić w lodówce.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *