Składniki:
- 2 długie polędwiczki wieprzowe
- 30 dag żółtego sera
- ½ l oleju
- sól
- pieprz
Sos:
- ½ słoika majonezu
- łyżka śmietany
- łyżeczka cukru
- szczypta Vegety
- szczypta pieprzu
- łyżeczka oregano
- łyżeczka suszonej pietruszki
- 2 ząbki czosnku
- sól
Sposób wykonania:
- Polędwiczki lekko rozbić tłuczkiem po czym oprószyć je solą oraz pieprzem i na środku każdej ułożyć słupek sera.
Całość zawinąć w roladki i spiąć wykałaczkami.
Obsmażyć na rozgrzanym oleju.
Następnie do majonezu dodać śmietanę, cukier, pieprz, Vegetę, posiekany czosnek, natkę pietruszki oraz sól.
Całość dokładnie wymieszać i podawać z polędwiczkami.