Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Schab w sosie serowym z pieczarkami

Składniki:

  • 4 kotlety schabowe
  • mąka
  • 10 dag żółtego sera
  • 4 ząbki czosnku
  • ½ l bulionu
  • ½ szkl. śmietany
  • 25 dag pieczarek
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Kotlety lekko rozbić tłuczkiem po czym oprószyć je solą, pieprzem oraz mąką i podsmażyć na rozgrzanym oleju.
    Podsmażone kotlet przełożyć do garnka i podlać bulionem.
    Dodać do nich pieczarki pokrojone w plasterki oraz posiekany czosnek.
    Trzymać na ogniu około 1,5 golizny.
    W trakcie podlewać odrobina wody.
    Po tym czasie mięso wyjąć a do sosu dodać starty ser oraz śmietanę, wymieszać i polać mięso przed podaniem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *