Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Placki z wątróbki

Składniki:

  • 400 dag wątróbki
  • 1 szkl. mleka
  • 4 łyżki mąki
  • 4 jajka
  • majonez
  • 2 ząbki czosnku
  • olej
  • natka pietruszki
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Sposób wykonania:

  1. Wątróbkę zemleć po czym dodać do nich jajko, make wymieszaną z proszkiem do pieczenie oraz wlać mleko.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą.
    Z powstałej masy usmażyć an rozgrzanym oleju kilka placków.
    W między czasie majonez wymieszać z sokiem  cytryny oraz rozgniecionym czosnkiem.
    Powstałym sosem posmarować placki i ułożyć jeden na drugim.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *