Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wątróbka w sosie musztardowym

Składniki:

  • 50 dag wątróbek drobiowych
  • 3 cebule
  • ½ szkl. bulionu
  • 1/3 szkl. śmietany
  • 1 łyżeczka mąki
  • 1 1/5 łyżki musztardy
  • ½ łyżeczki suszonego tymianku
  • ½ łyżeczki cząbru
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Wątróbki przesmażyć na rozgrzanym oleju po czym oprószyć je pieprzem i przełożyć do rondelka.
    Następnie na patelni zeszklić posiekaną cebulę, wówczas dodać mąkę, chwile smażyć, cały czas mieszając i roi sprowadzić bulionem.
    Doprowadzić do wrzenia , dodać musztardę oraz zioła i przełożyć do wątróbek.
    Całość wymiesza i trzymać na małym ogniu około 15 minut.
    Na sam koniec dodać śmietanę i doprawić do smaku solą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *