Składniki:
- 50 dag wątróbek drobiowych
- 3 cebule
- ½ szkl. bulionu
- 1/3 szkl. śmietany
- 1 łyżeczka mąki
- 1 1/5 łyżki musztardy
- ½ łyżeczki suszonego tymianku
- ½ łyżeczki cząbru
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżki masła
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Wątróbki przesmażyć na rozgrzanym oleju po czym oprószyć je pieprzem i przełożyć do rondelka.
Następnie na patelni zeszklić posiekaną cebulę, wówczas dodać mąkę, chwile smażyć, cały czas mieszając i roi sprowadzić bulionem.
Doprowadzić do wrzenia , dodać musztardę oraz zioła i przełożyć do wątróbek.
Całość wymiesza i trzymać na małym ogniu około 15 minut.
Na sam koniec dodać śmietanę i doprawić do smaku solą.