Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Warzywa w galarecie

Składniki:

  • 4 marchewki
  • 4 jajka
  • ½ kalafiora
  • ½ brokułu
  • 10 plastrów szynki
  • 1 l bulionu
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Żelatynę rozpuścić w odrobinie wody po czym dodać ją do bulionu i doprowadzić do wrzenia i odstawić do ostygnięcia.
    W między czasie obrane marchewki pokroić w plasterki, które lekko obgotować w osolonej wodzie, ułożyć je na dnie naczynia, w którym będzie nasza zapiekanka.
    Na marchewce ułożyć kawałki jajek, potem różyczki kalafiora na koniec różyczki brokule.
    Przykryć całość plasterkami szynki i zalać całość tężejącym bulionem.
    Wstawić do lodówki do stężenia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *