Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tuńczyk w makaronie

Składniki:

  • 30 dużych muszli z makaronu
  • 3 puszki tuńczyka w puszce
  • 1 opakowanie orzechów włoskich
  • 4- 6 suszonych pomidorów
  • 2 łyżki posiekanej pietruszki
  • 2 łyżki posiekanych listków bazylii
  • 2 cebulki szalotki
  • 2 łyżki kaparów
  • 2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Muszle ugotować i zahartować zimną wodą, przełożyć na półmisek z ręcznikiem papierowym i osączyć.  Z tuńczyka odlać olej i rybę rozgnieść , dodać posiekaną szalotkę ,majonez doprawić solą i pieprzem. Tak przygotowaną masę  podzielić na dwie równe części. Do jednej dodajemy posiekaną pietruszkę i posiekane orzechy, do drugiej bazylię, posiekane kapary i orzechy i suszone pomidory. Tak przygotowanym farszem uzupełniamy wcześniej ugotowane muszle. Układamy na półmisku dekorujemy listkami zielonej pietruszki i bazylii.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *