Składniki:
- 60 dkg filetów kurczaka
- 1 puszka kukurydzy
- 1 puszka ananasa
- 4 łodygi selera naciowego
- ½ szklanki rodzynek
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 3 łyżki majonezu
- ½ łyżeczki cynamonu
- ½ łyżeczki imbiru
- ½ łyżeczki kurkumy
- szczypta gałki muszkatołowej
Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć osuszyć na papierowym ręczniku, pokroić w kostkę, posolić, oprószyć imbirem, cynamonem i gałką. Na patelni z rozgrzanym tłuszczem podsmażamy na złoty kolor .Wykładamy na ręcznik papierowy do osączenia. Ananas i seler kroimy w kostkę, osączamy kukurydzę i dokładamy uprzednio sparzone rodzynki. Wszystkie składniki mieszamy razem z kurczakiem, dodając majonez i jogurt ,oraz szczyptę kurkumy. Sałatkę można przyrządzić z ryżem będzie bardziej syta i pożywna.