Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety baranie z kiszoną kapustą

Składniki:

  • 4 kotlety baranie
  • 50 dag kiszonej kapusty
  • cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • kilka łyżek smalcu
  • 1 szkl. kwaśnej śmietany
  • kilka łyżek mąki pszennej
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Kotlety rozbić lekko tłuczkiem po czym oprószyć je solą, pieprzem oraz mąką.
    Następnie podsmażyć je na rozgrzanym tłuszczu, wówczas dodać posiekaną cebulę, gdy się zarumieni podlać całość wodą i trzymać na małym ogniu około 20 minut.
    Po tym czasie mięso wyjąć a na patelnię wrzucić kapustę, dusić kilkanaście minut.
    Brytfannę natłuścić i układać w niej na przemian kapustę i mięso, posypując roztartym czosnkiem.
    Wstawić do piekarnika pod przykryciem rozgrzanego do 180 stopni na 30 minut.
    Po tym czasie zalać całość śmietaną wymieszaną z mąką i piec jeszcze około 10 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *