Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Steki cielęce z natką pietruszki

Składniki:

  • 6 sznycli szynki cielęcej

    Marynata:

  • 5 ząbków czosnku
  • skórka strata z 1 cytryny
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka startego imbiru
  • 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    1. Składniki podane na marynatę dokładnie ze sobą wymieszać.
      Mięso lekko zbić tłuczkiem i posmarować marynatą.
      Odstawić na pól godziny pod przykryciem w chłodne miejsce,
      Po tym czasie sznycle odsączyć z marynaty, oprószyć solą i piec na rozgrzanym ruszcie,
      W trakcie pieczenia polewać marynatą oraz oliwą.

       

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *