Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wieprzowina w sosie cebulowym

Składniki:

  • 2,5 kg wieprzowiny
  • sól
  • por
  • 2 marchewki
  • 2 cebule

    Sos:

  • 6 cebul
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • ¾ l bulionu
  • sól
  • cukier
  • ocet

Sposób wykonania:

  1. Mięso włożyć do garnka, dodać pokrojoną marchewkę, por i cebule.
    Zalać całość 2 l wody, doprowadzić do wrzenia i gotować około 1 godziny.
    Po tym czasie mięso wyjąć z wywaru a do sosu dodać mąkę oraz bulion.
    Dokładnie wymieszać, doprowadzić do wrzenia i doprawić do smaku solą, cukrem oraz octem.
    Mięso pokroić w kostkę i zalać go sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *