Składniki:
- 4 plastry schabu
- sól
- pieprz
- mąka
- 1 jajko
- 4 łyżki bułki tartej
- 3 łyżki margaryny
- 1 banan
- 1 jabłko
- 4 plastry ananasa
- 200 ml słodkiej śmietanki
- 1 łyżeczka curry
Sposób wykonania:
Plastry mięso lekko zbić tłuczkiem i oprószyć solą oraz pieprzem i obtoczyć w mące.
Następnie obtoczyć mięso w roztrzepanym jajku a potem w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczy z obu stron około 7 minut.
Mięso wyjąć a na tą samą patelnie wrzucić obranego banana pokrojonego w plasterki, jabłko pokrojone w ósemki oraz ananasa pokrojonego na kawałki
Owoce lekko obsmażyć i dodać śmietanę ubitą na sztywno.
Delikatnie wymieszać, doprawić do smaku curry i podawać z mięsem.