Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mięso mielone z fasolką

Składniki:

  • 500 g mieszanego mięsa mielonego
  • tłuszcz
  • sól
  • pieprz
  • papryka mielona
  • 500 g fasolki szparagowej
  • 2 łyżki bulionu
  • 2 łyżki jasnego zagęstnika do sosów

Sposób wykonania:

  1. Mięso zarumienić na rozgrzanym tłuszczu po czym doprawić do smaku solą, pieprzem oraz papryką.
    Następnie fasolkę pokroić i dodać ją do mięsa.
    Dokładnie wymieszać i trzymać na małym ogniu około 5 minut.
    Po tym czasie wlać bulion wymieszany z ¼ l ciepłej wody.
    Dokładnie wymieszać i dusić ostanie 10 minut.
    Jeśli to konieczne dodać zagęstnik.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *