Składniki:
- 4 plastry galarety mięsnej
- 3 jajka
- 1 surowe żółtko
- 3 łyżki oleju
- 1 łyżka musztardy
- 2 łyżki octu
- sól
- pieprz
- cukier
- 1 łyżka Vegety
- natka pietruszki
- 2-3 ogórki konserwowe
- 2 łyżki cebulki marynowanej
Sposób wykonania:
Galaretę pokroić w plastry.
Następnie z ugotowanych jajek wyjąć żółtka i rozgnieść je widelcem po czym dodać surowe żółtko oraz olej.
Całość dokładnie wymieszać po czym dodać jeszcze musztardę oraz octem
Doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem oraz Vegetą.
Białka jajek, ogórki i natkę pietruszki posiekać i dodać do sosu.
Całość dokładnie wymieszać , dodając jeszcze cebulki.
Galaretę podawać z powstałym sosem.