Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gulasz wieprzowy Magdaleny

 

Składniki:

  • 75 dag wieprzowiny
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 2-3 łyżki mąki pszennej
  • smalec
  • kostka bulionowa
  • liść laurowy
  • kilka ziaren ziele angielskiego
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Mięso pokroić na kawałki, które posypać mąką i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
W między czasie 1,5 l wody zagotować z dodatkiem kostki bulionowej po czym wrzucić mięso, liść laurowy i ziele angielskie.
Trzymać na małym ogniu pod przykryciem do miękkości mięsa.
W połowie duszenia wrzucić cebulę pokrojoną w krążki oraz posiekany czosnek.
Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *