Składniki:
- 50 dag ziemniaków
- 40 dag białego sera
- 1 szkl. kaszy krakowskiej
- 2 szkl. mleka
- 3 jajka
- 3 łyżki masła
- 2-3 łyżki bułki tartej
- natka pietruszki
- gałka muszkatołowa
- maggi
- oliwa
- sól
- pieprz
- majeranek
Sposób wykonania:
Kasze zalać gorącym mlekiem, odstawić pod przykryciem aby napęczniała i ostygła.
W między czasie ugotować ziemniaki po czym je stłuc i połączyć z kaszą oraz serem.
Następnie dodać 2 łyżki masła, bułkę tartą, roztrzepane jajka, zieleninę oraz przyprawy.
Całość dokładnie wymieszać i przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułka tartą.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 1 godzinę.