Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa rybna czosnkiem pachnąca

Składniki:

 

  • 30 dkg filetów ryby

 

  • 3 szklanki bulionu rybnego
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 posiekane ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka cukru
  • sól, biały pieprz

 

 

Sposób przyrządzenia:
W rondlu doprowadzić do wrzenia bulion rybny, dodać sos sojowy, cukier, sól i pieprz. Na patelni rozgrzać olej, dodać czosnek, chwilę smażyć mieszając. Zeszklony czosnek i olej przelać z patelni do rondla z bulionem, dodać porcje ryby, powoli gotować ki8lka minut, dodać sok z cytryny, zieleninę i podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *